Tuesday, June 14, 2011

Seram Siot..

Bukan la aku tak penah dengar cerite pasal ni..selalu...and bukan la jugak aku tak tau pun..tau...tapi bile perkara ni jadi aku jadi seram...bukannye aku tak tau kat bumi ni bukan bende yang kite nampak je ade..bende-bende yang tak nampak dengan mata kasar pon ade gak...especialy kat sekolah-sekolah...

Sebelum ni ade sorang budak cina asyik le menangis bile time sorang cikgu ni masuk...die takut...tapi aku tak tau la die takut kenape...bile time cikgu tu je confirm meraung-raung die menangis sampai kene ade orang yang temankan die belajar...masalahnye dulu die tak menangis..lepas sebulan dua baru die buat hal...lagi pon cikgu bukannye garang pon...mak bapak die pon pening gak la...hari-hari kene teman die dalam kelas...

Macam-macam cara jugak la cikgu-cikgu ni buat nak bagi die ok tak menangis...sampai panggil datuk diorang le buat penawar...buat sembahyang hajat kat sekolah ni untuk die...lepas tu die ok sikit..ambik masa gak le nak bagi die ok...bile die dah ok berjangkit pulak kat budak lain...alasan die takut kat cikgu..tapi budak yang ni takde la asyik menangis je...ade mase-mase...baru-baru ni pulak ade sorang budak lain..Haziq nama die...berjangkit penyakit menangis..aku pon pening jugak la kan kenape die ni asyik menangis je...coz setahu aku Haziq ni bukan la budak yang jenis kuat menangis...and die pon bukan la jenis yang tak nak gi sekolah..menangis sebab takut kat cikgu..

Tapi bile risik punye risik rupa-rupanye die menangis bukan sebab takut kat cikgu..tapi sebab lain...die nampak something...die menangis bukan takut kat cikgu tapi kat something tu....kirenye die selalu nampak sebab tu die menangis..agaknye selama yang budak-budak ni nangis bukan sebab takut cikgu tapi takut kat bende tu tak?

Perghhhh...seriau doh aku dengar...nak kata aku ni jenis penakut tak la sangat..and nak kata berani pon tak jugak..sedang-sedang je..bende ni semua le yang buat aku seram nak gi keje nanti...ye la bukannye ape,aku ni dah la selalu duk sorang-sorang kat sekolah ni..after school hour and time cuti sekolah...memang la ade guard tapi diorang pon bukan sentiasa melekat kat sekolah ni...time sekolah selalu takde ni kan pulak time cuti...betul-betul buat aku takut la cerite ni...nampaknye lepas ni aku kene bawak bodyguard temankan aku....ooo meremang bulu roma aku dibuatnye...dah la aku malas nak cerite...adious..*tukar channel lain*

1 comment:

wo_ai_nee said...

oke kat sini pon takot jugak!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...